L-PRF 

  • Eenvoudig, veilig en patiëntvriendelijk.

     

GEBRUIK VAN JE EIGEN BLOED IN DE KOMENDE BEHANDELING

In de kliniek bieden we een behandeling aan die een snellere en veiligere behandeling biedt bij de wondgenezing. De techniek is gebaseerd op puur concentraat van je eigen bloed.

HET GAAT OM WONDGENEZING

Het kost tijd om een wond te genezen, bij eenschaafwond op je knie, maar ook voor de genezing van een operatie bijvoorbeeld in de mond.

De cellen die je wond zullen herstellen, worden al in kleine hoeveelheden aangetroffen in je bloed. Door het toevoegen van extra cellen kunnen we de wondgenezing  stimuleren. Deze extra cellen verkrijgen we in de vorm van een gel-achtig concentraat (fibrine-matrix) . Dit concentraat bevat extra cellen die het belangrijkst zijn voor de wondgenezing o.a. bloedplaatjes en verschillende witte bloedcellen.

A-PRF TECHNIEK (kort)

De bloedafname vindt plaats vlak voordat de operatie begint in de tandheelkundige kliniek, net als bij ieder ander bloedonderzoek of bloeddonatie (de kliniek voor Mondzorg Boxtel vraagt een verpleegkundige) om bij u bloed af te nemen. bloed wordt De buisjes (zonder toevoeging van chemicaliën) worden onmiddellijk  in de centrifuge geplaatst en gaan dan 14 minuten centrifugeren. Nadien wordt het concentraat uit het buisje opgetild en in een metalen container gelegd onder enige druk, Het overtollige vloeistof druppelt eronder af. Het concentraat (de fibrine-matrix)  zijn nu beheersbare membranen/vliesjes geworden, klaar voor gebruik tijdens de operatie.

PRF hoe werkt het?

In de eerste dagen na de operatie groeien er nieuwe bloedvaten in de membranen, die ook langzaam oplossen en tegelijkertijd komen er allemaal geconcentreerde cellen (groeifactoren) en stoffen vrij die je helpen bij het optimaliseren van de wondgenezing.

WAT MOET IK DOEN VOOR OF NA DE OPERATIE?

U ontvangt individuele informatie over uw specifieke operatie en A-PRF behandeling, maar er zijn meestal geen speciale voorzorgsmaatregelen vanwege

het gebruik van A-PRF – integendeel, er wordt een snellere en veiliger genezing verwacht met minder pijn en minder risico op infectie.

FEITEN OVER A-PRF WAARVAN DE AFKORTING = GEAVANCEERDE PLAATJES RIJK FIBRINE

  • Technologie ontwikkeld in Frankrijk vanaf 2000

  • Puur  biologisch, geen toevoegingen

  • Bevordert de vorming van nieuwe bloedvaten

  • Vermindert pijn

  • Vermindert het risico op infectie

Share This Content!

Wilt u weer breeduit kunnen lachen??